Parlamentarii pregătesc programul „Primul loc de muncă”

După Prima Casă şi Prima Maşină, se pregăteşte Primul loc de muncă. Programul este pus la cale de mai mulţi parlamentari PSD şi UNPR. Proiectul prevede ca patronii care vor angaja tineri între 16 şi 29 de ani să nu aibă grija plăţii salariului, în primul an şi jumătate.

Proiectul este gândit să reducă rata şomajului în rândul tinerilor. În prezent, unul din patru tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani este şomer, anunță Digi 24.

Patronii care vor angaja tineri fără experienţă ar urma să primească de la stat, pentru fiecare dintre ei, salariul minim pe economie, dar şi scutiri de la plata contribuţiilor sociale, timp de 18 luni. Cu o singură condiție. Să asigure postul tânărului încă un an și jumătate după aceea.

Liviu Rogojinaru, vicepreşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor: E un proiect bun, sperăm să creeze plus valoare în societatea românească. E păcat să îi pierdem și pe cei tineri care abia ies din școală.

Primii vizaţi de proiectul de lege sunt patronii de hoteluri şi restaurante. Majoritatea angajaţilor din această industrie sunt tineri, plătiţi cu salariul minim.

Dragoş Petrescu, proprietarul unui lanţ de restaurante: Sunt foarte multe poziţii, noi promovăm practic angajarea oamenilor fără experienţă pentru că avem şansa de a-i antrena la locul de muncă.

Tinerii se aşteaptă însă la salarii mai mari la început. Mai ales dacă vor să urmeze şi o facultate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel