Parlamentarii ieftinesc berea la halbă

Veste neașteptată  pentru producătorii de bere şi clienţii lor. Deputaţii au adoptat Ordonanţa de Urgenţă privind reducerea TVA de 9% la alimente, care include şi berea la halbă.

Plenul Camerei Deputaților a aprobat miercuri proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență pentru modificarea și completarea Legii privind Codul fiscal, care prevede reducerea cotei TVA la 9% de la 1 iunie.

Deputații au adoptat ordonanța cu 280 de voturi pentru.

Citește și: TVA redus la alimente. Studiu CSCI: 87% dintre români cred în scăderea prețurilor

Modificarea in acest sens a fost propusa de deputatul Adrian Merka din Comisia pentru buget, finante si banci a Camerei si se refera la "berea incadrata tarifar la codul NC 22 03 00 10". Initiatorul isi motiveaza propunerea prin aceea ca „S-ar putea colecta mai multe venituri prin cresterea vanzarilor de bere la draft, intrucat adaosul comercial este mai mare in HORECA, iar noi locuri de munca vor putea fi create, mai ales pentru categorii defavorizate precum persoane mai putin calificate, studenti, tineri fara experienta.

Astfel, daca prin aceasta masura s-ar crea un plus de consum de 100 000 hl de bere in zona HORECA, aceasta evolutie s-ar traduce prin efecte pozitive asupra incasarilor bugetare si a ocuparii fortei de munca, net superioare fata de aceeasi evolutie in zona de retail."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel