Parlament, sesiune extraordinară. PNL, strângere de semnături

Senat
Senat

PNL demarează strângerea de semnături necesare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare, la solicitarea unei treimi din numărul total al deputaților și senatorilor, așa cum prevăd Regulamentele celor două Camere și Constituția.

"Partidul Național Liberal a solicitat convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru dezbaterea și respingerea OUG 114/2018, ordonanța lăcomiei, abrogarea sau modificarea legii recursului compensatoriu și dezbaterea și aprobarea bugetului de stat pentru anul 2019. În cazul în care conducerile celor două camere ale Parlamentului refuză să convoace o sesiunea extraordinară, PNL demarează strângerea de semnături necesare pentru convocare, la solicitarea unei treimi din numărul total al deputaților și senatorilor, așa cum prevăd Regulamentele celor două Camere și Constituția României.

De asemenea, PNL solicita conducerii celor două Camere ale Parlamentului dezbaterea în procedură de urgență a proiectului de lege pentru respingerea Ordonanței de Urgenţă a Guvernului nr.114/2018. Astăzi am înregistrat la BP a Camerei Deputaților și Senatului această solicitare", anunţă Raluca Turcan printr-un mesaj pe pagina sa de Facebook. 

PNL consideră obligatorie demiterea autorilor ordonanței 

"OUG nr.114/2017, ordonanța lăcomiei Guvernului Dragnea-Dăncilă-Vâlcov-Teodorovici a produs efecte dezastruoase în toată economia, chiar din primele 2 săptămâni ale anului:
- Cursul Euro a ajuns la cel mai mare nivel din istorie, apăsând direct pe buzunarele românilor;
- Sistemul energetic este aproape în colaps – termocentralele au rămas fără cărbuni și importăm curent electric la prețuri uriașe;
- Băncile străine scot activele din țară ca să nu fie taxate suplimentar, iar băncile românești, care n-au refugiu, sunt puse în genunchi și nevoite să restrângă creditarea sau să o scumpească.
- Operatorii de comunicații abandonează toate investițiile planificate în acest an – trecerea la 5G este în pericol", se mai arată în anunţul publicat de Raluca Turcan.

Vezi şi: Adrian Berinde a murit. Zeci de mesaje pe pagina artistului

Zodia care avansează la locul de muncă. Îi ia în surprindere pe toți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel