Parlament European, dezbatere 15 aprilie. Dan Nica, declaraţiile momentului

Dan Nica
Dan Nica

Dan Nica, europarlamentar PSD, a luat cuvântul la dezbaterea din 15 aprilie 2019 din Parlamentul European privind situaţia respectării principiilor statului de drept în România.

Parlamentul European dezbate din nou luni, 15 aprilie, situația statului de drept din România în ședința plenară care se va reuni la Strasbourg.

Dan Nica a spus: "Suntem nevoiţi să spunem care este adevărul şi să combatem lucrurile mincinoase care s-au spus aici. Stat de drept care să nu respecte drepturile cetăţenilor nu există. De 2 ani au început să apară dezvăluiri despre protocoale iar românii au aflat cu spaimă că acestea au existat şi au condus la abuzuri. (...) Românii urăsc dublul standard. Românii nu sunt primiţi în Schengen deşi îndeplinesc din 2011 condiţiile. 80% dintre români spun că sunt inadmisibile abuzurile din justiţie. (...) Românii vor să fie trataţi ca parteneri egali, cetăţeni ai UE".

Dezbaterea a fost introdusă pe agendă în urma şedinţei Conferinţei Preşedinţilor de săptămâna trecută la solicitarea grupului PPE din PE, care îşi motivează demersul prin campania dusă de statul român împotriva candidatului favorit al PE pentru funcţia de procuror-şef european, Laura Codruţa Kovesi, despre care menţionează într-un comunicat că este "inacceptabilă într-un stat membru UE".

În noiembrie anul trecut, Parlamentul European şi-a exprimat preocuparea cu privire la recentele schimbări din sistemul judiciar, avertizând că ar putea pune în pericol separarea puterilor şi ar submina lupta împotriva corupţiei. Eurodeputaţii evaluează acum în plen evoluţia situaţiei din România în ultimele luni. Procedura dezbaterii este de Declaraţie a Comisiei Europene şi nu va fi urmată de adoptarea unei rezoluţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel