Unul dintre cele mai mari păcate. Părintele Augustin Kandiotis: "Blestemate sunt mâinile copiilor care-şi lovesc părinții"

Fotografie creată de Daria Obymaha, de la Pexels
Fotografie creată de Daria Obymaha, de la Pexels

Oare respectăm porunca: „Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta”? După Dumnezeu sunt tatăl şi mama. Părinţii sunt ca nişte dumnezei pe pământ.

Respectul este ca o șosea cu două sensuri de circulație iar a ne învăța copilul despre respect este a-l învăța de ce el va fi respectat, respectându-i pe cei din jurul său. Dar, uneori, uităm că ei, copiii, nu se nasc cu un sentiment de respect față de ceilalți. Noi trebuie să îi învățăm despre asta, însă ce facem când noi avem parte de o atitudine lipsită de respect din partea propriului nostru copil?

”Unde e iubirea, unde o vom găsi?”

”Există acum respect pentru părinţi? De unde respect? A venit unul la mitropolie cu capul spart şi se ruşina să spună cine i l-a spart. „Fiul meu”, a spus în cele din urmă printre lacrimi. Fiul să-şi lovească tatăl? În anii de demult, copiii stăteau smirnă înaintea părinţilor. Acum… Blestemate sunt mâinile copiilor care-şi lovesc mama sau tatăl. E unul din cele mai mari păcate, potrivit Părintelui Augustin Kandiotis.

”În sfârşit, Hristos, după ce a amintit poruncile „Să nu ucizi, să nu furi, să nu depui mărturie mincinoasă, cinsteşte pe tatăl şi pe mama ta”, apoi ce-a spus? „Să-l iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi”, continuă acesta.

”Există iubirea? Să iubeşti ce? Mai presus de toate, pe Dumnezeu! Şi apoi pe toate cele frumoase pe care le-a făcut Dumnezeu: florile, păsările, copacii, râurile, lacurile, stelele, soarele”, a mai adăugat Părintele Augustin Kandiotis. .

”Să-l iubeşti chiar şi pe duşmanul tău; atunci eşti creştin”

”Să-l iubeşti pe tatăl care te-a crescut, pe mama care te-a alăptat, pe învăţătorul care te-a educat, pe conducători şi pe stăpânitori. Să-l iubeşti pe preotul care te binecuvântează. Să-l iubeşti chiar şi pe duşmanul tău; atunci eşti creştin. Altfel nu vei fi creştin adevărat.

Acestea ni le spune Hristos, fraţii mei. Sunt grele? Lucruri uşoare sunt. Dacă lumea le-ar fi împlinit, nu ar mai fi fost nici un război, închisorile ar fi fost goale. Flămânzi, goi, bolnavi n-ar fi existat. Lumea ar fi trăit fericită. A spus-o Cosma Etolianul: „Dacă toţi am împlini Evanghelia – nu e minciună! –, pământul ar deveni un Rai”, ne spune Părintele Augustin Kandiotis, potrivit secretele.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel