Parcul Eolian Dorobanțu vândut unei firme olandeze

Eoliene
Eoliene

OMV Petrom a semnat contractul de vânzare a parcului eolian Dorobanţu cu Transeastern Power B.V., o societate cu răspundere limitată înregistrată în Olanda, în schimbul sumei de 23 de milioane de euro, a anunţat, joi, compania. 

Parcul eolian Dorobanţu este localizat în sud-estul României şi include 15 turbine Vestas V-90 cu capacitate de 3 MW fiecare. Capacitatea electrică eoliană totală instalată a României este estimată în prezent la 3.000 MW, deci parcul Dorobanţu are o pondere de circa 1,5%. În 2016, acesta a avut o producţie netă de electricitate de 0,08 TWh şi a primit 128.000 de certificate verzi, jumătate din ele fiind eligibile pentru vânzare începând cu 1 ianuarie 2018. 

Transeastern Power B.V. este o subsidiară a Transeastern Power Trust, un producător independent de energie electrică. Acesta deţine şi operează instalaţii care produc energie electrică din surse regenerabile (eolian, solar şi hidro). Transeastern Power Trust a fost fondat în 2014 şi este listat pe TSX Venture Exchange din Canada, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel