Parchet triplustratificat: Ce este și ce avantaje oferă

Parchet triplustratificat. Ce este și ce avantaje oferă
Parchet triplustratificat. Ce este și ce avantaje oferă

Pentru că oferta de pe piața de pardoseli este foarte bogată, cumpărătorii nu mai au timp să selecteze exact produsul care le trebuie, transformând achiziția într-o goană după preț și culoarea preferată, fără a ține seama de calitate, ceea ce ar înseamnă și o bună investiție pe termen lung.

Sintagma de „parchet” din limba română are asociată 3 tipuri de pardoseli, parchet din lemn masiv, parchet triplustratificat și parchet laminat. Doar primele două sunt din lemn, parchetul laminat fiind un produs sintetic obținut din mai multe straturi suprapuse. Parchetul masiv este obținut din lemn masiv, fiind practic o singură bucată de lemn. Sunt folosite esențe mai dure din lemn, stejar, salcâm, fag sau esențe exotice. Un parchet triplustratificat este un produs obținut din suprapunerea mai multor straturi de lemn.

 

Ce este parchetul triplustratificat?

 

Un parchet triplustratificat este 100% din lemn și reprezintă soluția mai stabilă, modernă, mai ușor de instalat și întreținut, raportată la parchetul masiv.

Un parchet triplustratificat este format din trei straturi, stratul de uzură din lemn nobil și două straturi ce dau stabilitatea dimensională, cel de al treilea strat fiind numit strat de contrabalans. Stratul de deasupra este un strat de lemn masiv obținut prin tăiere sau derulare din buștean, mai gros decât un furnir tehnic, pentru a rezista mai multor operațiuni de întreținere, rașchetare și refinisare. Funcție de calitate acest strat are grosimi de 2, 3 sau 3,5 mm. Acest strat este lipit peste straturi de furnire tehnice, așezate cu fibra perpendicular unul peste celălalt, la fel ca la placaj. Stratul de bază, realizat din diferite esențe de lemn, asigură stabilitatea plăcilor de parchet, având rolul de a preveni mișcarea acestora. Un parchet triplustratificat are o grosime începând de la 10 mm și poate depăși 14 mm. 

Parchetul triplustratificat se poate recondiționa, aducând un aspect nou interiorului. Costurile pentru rașchetare și refinisare sunt mai mici decât schimbarea pardoselii.

Acest compozit este apoi prelucrat și finisat exact ca un parchet masiv, cu un sistem de prindere de tip nut și feder, care asigură o montare ușoară. Datorită montajului flotant, costurile și durata instalării se reduc semnificativ, în raport cu parchetul masiv. În cazul unei relocări sau defecțiuni, demontarea sau înlocuirea se poate face cu ușurință.

Un parchet triplustratificat are stratul median din lemn de pin, molid sau brad, sau placaj multistrat din mesteacăn. Pentru straturile de bază și intermediar se utilizează lemn de conifer, respectiv din esență nobilă, stejar, frasin, nuc, esențe exotice, pentru stratul de uzură. Producătorii nordici au avantajul că folosesc un conifer cu o densitate și stabilitate superioară celor din centrul sau sudul Europei, și anume pinul nordic în locul bradului. Parchetul stratificat pe suport de brad este de obicei un produs mai slab calitativ și mai ieftin. 

Un parchet triplustratificat este realizat dintr-un furnir din lemn masiv de înaltă calitate, uscat și stabilizat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel