Parchet: Gabriel Oprea, 1.607 deplasări cu coloană oficială. Klaus Iohannis, 580

coloana oficiala
coloana oficiala

Parchetul a stabilit câte deplasări au avut liderii politici însoțiți de coloana oficială din ianuarie până-n octombrie 2015. 

Vicepremierul Gabriel Oprea a avut, în perioada ianuarie-octombrie 2015, 1.607 deplasări folosind coloana oficială atât la instituţii publice, cât şi la destinaţii private, astfel încât procurorii au decis că se impune efectuarea de cercetări în cazul vicepremierului pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Preşedintele Klaus Iohannis a avut, în aceeaşi perioadă, 580 de deplasări, iar premierul Victor Ponta, 814 de deplasări cu coloană oficială.

Informaţia apare în ordonanţa prin care Parchetul Capitalei şi-a declinat competenţa în favoarea Parchetului General de a soluţiona dosarul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină, care s-a aflat în coloana oficială a lui Gabriel Oprea.  "În urma verificării registrelor evidenţă delegaţii, s-a constatat că în perioada 2.01.2015 - 21.10.2015, ministrul Afacerilor Interne a avut un număr de 1.607 deplasări coloane oficiale, atât la instituţii publice, cât şi la destinaţii private, în timp ce preşedintele României a avut 580 de deplasări, iar prim-ministrul - 814", se arată în ordonanţa procurorilor, potrivit Agerpres. 

În ordonanţă se arată că toţi poliţiştii implicaţi în însoţirea coloanei oficiale au declarat la Parchet că, atunci când se ştia traseul de deplasare din timp, se asigurau intersecţiile cu poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere. În data producerii accidentului din 20 octombrie, pe traseul pe care s-a produs accidentul s-au asigurat 19 intersecţii, folosindu-se 27 de poliţişti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel