Parc Herăstrău, pasarela pietonală. Anunțul Gabrielei Firea

Municipalitatea a prevăzut bani în buget încă de acum doi ani pentru construirea unei pasarele pietonale peste Herăstrău, însă Ministerul Transporturilor nu şi-a dat avizul.

"Primăria Municipiului Bucureşti a încercat încă din anul 2015 să găsească o soluţie sigură pentru pietonii şi bicicliştii care traversează neregulamentar Parcul Herăstrău pe podul de cale ferată. Deşi Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) avea prevăzuţi bani în buget pentru construcţia unei pasarele, Ministerul Transporturilor nu şi-a dat avizul pentru realizarea acesteia. Din păcate, această situaţie are urmări neplăcute, întrucât seria accidentelor produse în acea zonă continuă", precizează comunicatul PMB. 

Primăria a menţionat că Parcul Herăstrău, în suprafaţa de 110 hectare, este împărţit în două zone de-o parte şi de cealaltă a lacului. În ambele zone ale parcului au fost amenajate alei pietonale şi piste pentru biciclişti. În pofida semnalizării "Accesul interzis", trecerea pietonilor şi a bicicliştilor de pe un mal pe celălalt al lacului Herăstrău, respectiv între cele două zone ale parcului, se face pe lângă calea ferată Bucureşti - Constanţa, pe podul de cale ferată. 

"Urmare a numeroaselor reclamaţii ale cetăţenilor care au semnalat atât pericolul traversării căii ferate în această zonă, cât şi accesul dificil pe podul de cale ferată (scări cu trepte şi unghi de înclinare mare, atât la urcare cât şi la coborâre, care fac imposibilă trecerea persoanelor cu dizabilităţi locomotorii şi dificilă trecerea peste calea ferată a bicicliştilor şi a părinţilor cu copii în cărucior), Primăria Municipiului Bucureşti, prin ALPAB, a prevăzut în buget, încă din anul 2015, fondurile necesare pentru întocmirea studiului de fezabilitate în vederea construirii unei pasarele pietonale peste lacul Herăstrău în această zonă. Tot în anul 2015, prin mai multe adrese, ALPAB a solicitat Ministerului Transporturilor avizul de principiu privind amplasarea unei pasarele pietonale şi distanţa minimă la care se poate apropia cu aceasta de podul de cale ferată", se arată într-un comunicat de presă, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel