Paranoia lui Putin: Îl arestează pe cel care „l-a făcut președinte”. Un fost vicepremier și 150 de agenți de securitate ruși ajung în arest

Moldova, următoarea ȚINTĂ a lui Vladimir Putin? Bogdan Chirieac: După dezastrul militar din Ucraina, Rusia nu are putere să atace pe nimeni
Moldova, următoarea ȚINTĂ a lui Vladimir Putin? Bogdan Chirieac: După dezastrul militar din Ucraina, Rusia nu are putere să atace pe nimeni

În cadrul unei anchete penale, în urma căreia a arestat și în jur de 150 de agenți de securitate ruși, fostul vicepremier Vladislav Surkov a fost reținut și acum este arestat la domiciliu.

Vladimir Putin pare să intre în paranoia din cauza unei potențiale lovituri de stat, întrucât a arestat un aliat apropiat care l-a ajutat să devină președinte, potrivit Mirror.

Rapoartele de la Moscova susțin că fostul consilier al liderului, Vladislav Surkov, este ținut în arest la domiciliu, ca parte a unei anchete masive, în urma căreia au fost arestați și aproximativ 150 de agenți de securitate ruși.

Ancheta investighează presupusa delapidare de 4 miliarde de lire sterline de către serviciile de securitate, pentru a încerca să creeze o rețea de ofițeri de informații sub acoperire în Ucraina.

Fostului vicepremier Surkov i se atribuie pe scară largă menținerea lui Putin la putere.

Se spune că Surkov a creat partide politice „ de opoziție”, care erau în realitate conduse de la Kremlin.

Surkov: Oamenii au nevoie de propaganda

Anul trecut, Surkov a declarat pentru Financial Times: „Oamenii au nevoie de propagandă. Majoritatea oamenilor au nevoie ca mintea lor să fie plină de gânduri.

„Nu vei hrăni oamenii cu un discurs înalt intelectual. Majoritatea oamenilor mănâncă alimente simple... În general, majoritatea oamenilor consumă convingeri simpliste.”

"Este normal. Există haute cuisine și există McDonald's."

Fostul consilier al lui Putin l-a încurajat pe președintele rus să creadă că Ucraina nu este o țară reală și a influențat Kremlinul să anexeze în viitor și Belarus, Estonia, Letonia și Lituania.

Surkov a fost demis din cauza „diferențelor de viziune politică”, dar arestarea sa recentă sugerează că Putin se întoarce împotriva foștilor săi aliați.

Arestarea sa are legătură cu cea a generalului colonel Serghei Beseda, aflat acum în închisoarea Lefortovo din Moscova.

„Putin își pierde complet mințile”

Media rusă, Buninskaya Alleya, a relatat: „Din ce în ce mai multe surse raportează că Vladislav Surkov este în arest la domiciliu.”

„Măsuri de anchetă ar fi fost efectuate în cazul unei delapidări din 2014.”

„Surkov a fost reprezentantul președintelui rus în Ucraina”.

Boris Karpichkov, un fost spion KGB, a insistat că Putin acum „își pierde complet mințile” din cauza stării războiului din Ucraina.

Fostul agent a spus că Putin a pierdut războiul încă dinainte să-i vină în cap ideea invadării Ucrainei.

Karpichov a declarat pentru The Sun: „(n.r. Putin) S-a dovedit a fi un psihopat foarte obsedat de idei paranoice și teorii ale conspirației împotriva sa și de amenințările inexistente cu care se presupune că Rusia se confruntă din restul lumii”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel