Paradoxul căsniciei: tot mai multe femei căsătorite se simt singure

Singurătatea în doi sau singurătatea în căsnicie este o situație des întâlnită în vremurile pe care la trăim. Iată cum explică acest paradox al căsniciei dr. Dmitri Avdeev, psihiatru, psihoterapeut și psiholog rus de notorietate, cu perspectivă ortodoxă.

Din punct de vedere al psihiatrului ortodox Dmitri Avdeev, căsătoria autentică este calea transformării religioase a iubirii erotice care leagă două persoane și se poate spune că tocmai în cadrul acestui proces tainic al transformării constă taina căsătoriei.

Multe familii contemporane care trăiesc așa cum vor, refuzând ajutorul lui Dumnezeu, au o mulțime de probleme psihologice și morale, dar și multă instabilitate... Familia nu poate construi relații bune fără Dumnezeu!

Nu puține sunt persoanele, îndeosebi femei, care merg la preoți, la un duhovnic cu această provocare: multe femei căsătorite de câțiva ani spun că se simt tot singure. Există singurătatea în căsnicie?

Răspunsul psihiatrului rus Dmitri Avdeev despre singurătatea în căsnicie, potrivit sfatulparintilor.ro: „Atunci când aud astfel de destăinuiri, îmi dau seama o dată în plus că singurătatea în căsnicie este totuși o problemă spirituală. Din păcate, multe soții nu cunosc tainele fericirii familiale, iar acestea sunt foarte simple.

Vă voi spune una din ele. Fiecare soție trebuie să știe că soțul sau mirele ei este doar un material brut sau, vorbind în termeni figurativi, o bucată de plastilină. Soția sau mireasa este însă un sculptor de înaltă clasă. Așa că ea trebuie ca utilizând tehnologii contemporane să transforme această plastilină într-o statuetă care răspunde cerințelor înaltei arte.

Problema înstrăinării în căsnicii este cunoscută preoților încă din vechime. Cine este vinovat de aceasta? Mi se pare că problema constă în lipsa de educație spirituală a ambelor părți. Noi, cu toții, suntem un pic egoiști. Îndrăgostindu-ne de cineva, ne-am îndrăgostit de fapt de noi înșine în acea persoană, așteptând ca noua noastră stare să se transforme într-o fântână de bucurie și de plăceri.

Căsnicia autentică înseamnă muncă zilnică. Și această muncă se referă la capacitatea de comunicare cu alesul. Și ce auzim că se întâmplă în familii azi? sau. În convorbirile noastre nu încap decât consumul și solicitările, așteptarea unei minuni din partea celuilalt”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel