Lege pentru PATRIOTISM. Imn intonat zilnic în școli și drapel arborat obligatoriu și permanent

O propunere legislativă ar putea aduce obligația ca imnul național să fie intonat zilnic în școli. În plus, prevede ca  drapelul României să fie arborat "în mod permanent şi obligatoriu" pe sediile instituţiilor, precum şi sancţiuni pentru nerespectarea regimului de arborare". 

Senatorul PSD Alexandru Petru Frătean a anunțat, printr-un comunicat de presă, că împreună cu alți senatori colegi de partid a inițiat o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice.

Propunerea legislativă prevede sancţiuni pentru nerespectarea regimului de arborare a drapelului naţional, dar şi intonarea imnului în şcoli.

Frătean subliniază că în judeţul Mureş au fost semnalate, de-a lungul timpului, situaţii repetate de nerespectare a simbolurilor naţionale, "cum ar fi folosirea altor însemne decât cele stabilite prin Constituţia României, situaţii care generează tensiuni în cadrul comunităţilor". Senatorul PSD a declarat, pentru Mediafax, că prin "arborarea însemnelor altor state" se face referire la drapele ale unor state sau entităţi nerecunoscute de România. Întrebat dacă este vizat steagul secuiesc, senatorul a răspuns: "Sunt mai multe aspecte. O categorie o reprezintă statele nerecunoscute de România, state care nu mai există sau entităţi ce se pretind a fi state - drapelele lor nu se pot arbora".

Cât despre sancțiunile pentru școli, senatorul PSD a explicat că "Directorul şcolii ar urma să răspundă de intonarea imnului zilnic. Sancţiuni prevăzute expres nu sunt, însă ar intra pe regula de funcţionare a şcolii, cu puncte de penalizare şi avertismente".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel