Parada 1 Decembrie/Cotroceni. Tăriceanu, refuz pentru Iohannis. Chirieac: Ce va obține Iohannis

Președintele Klaus Iohannis i-a invitat pe Liviu Dragnea și pe Călin Popescu Tăriceanu la Parada de 1 Decembrie și la festivitatea de la Palatul Cotroceni. Președintele Senatului a dat un răspuns vehement. 

Anul trecut, cei doi lideri nu au fost invitați pe motiv că sunt penali. Călin Popescu Tăriceanu a refuzat invitația președintelui Klaus Iohannis în acest an. 

Analistul Bogdan Chirieac a comentat, la Antena 3: ”Sărbătoarea noastră națională se numește `Ziua Marii Uniri`. Un calcul politic și consecințele gestului președintelui Klaus Iohannis a fost clare: a avut de pierdut prin faptul că nu i-a invitat pe Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, care erau pe cale să câștige alegerile potrivit sondajelor. Nu a fost un calcul politic corect, publicul a reacționat negativ, voia să-i vadă uniți, nu tot dezbinați pe modelul lui Traian Băsescu. Anul acesta, ținând cont că mai sunt doi ani până la alegerile prezidențiale, președintele probabil că a spus: `îl chem pe dânșii`. Dacă dânșii se duc, dl Iohannis, pe bună dreptate, o să spună: `am zis să ne unim pentru binele țării și dânșii nu vor să vină`. Și dl Dragnea a spus că dânsul nu mai calcă la Palatul Cotroceni, iar dl Tăriceanu a fost ferm. Cumva, faptul că cei doi nu ar merge de 1 Decembrie ar fi vina lor și publicul se va uita urât la dânșii, nu la Klaus Iohannis”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel