Paracetamolul, vândut cu restricție. Dr. Cârstoveanu, avertisment pentru părinți: Poate provoca probleme foarte grave!

Paracetamolul se va vinde cu restricţie de la farmacie, din cauza unor cazuri grave apărute după automedicaţie. Medicul Cătălin Cârstoveanu, şeful secţiei terapie intensivă la Spitalul Marie Curie, a lansat un avertisment privitor la administrarea medicamentului în cazul copiilor.

Paracetamolul va fi vândut, doar după ce oamenii vor fi instruiţi care este doza maximă admisă şi care sunt pericolele la care se expun cei care exagerează. Luat în doze mari și pe termen lung, paracetamolul a provocat creșterea îmbolnăvirilor de hepatită.

În primul rând, părinţii nu ştiu că paracetamolul este un medicament care nu este atât de infofensiv. E o problemă foarte importantă şi toată ziua administrarea acestui paracetamol poate provoca probleme foarte grave. Toxicitate şi colegii noştri de la Spitalul Grigore Alexandrescu văd astfel de cazuri frecvent. Poate că nu au văzut niciodată administrarea de ibuprofen ce poate face şi dacă ar vedea odată hemoragii catastrofale, probabil că părinţii vor reevalua administra acestui medicament, a spus medicul de Cătălin Cârstoveanu, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel