Papahagi:Un candidat susținut de Băsescu rămâne fără șansă la prezidențiale

Democrat-liberalul Adrian Papahagi și-a exprimat, miercuri, pe Facebook, îngrijorarea pentru viitoarele alegeri prezidențiale. El afirmă că dreapta trebuie să propună cât mai repede un candidat la prezidențiale, dar susține că dacă acesta va fi un personaj „lansat și susținut de Traian Băsescu” nu va avea nicio șansă la viitoarele alegeri.

„Dreapta trebuie să propună cât de curând un candidat la prezidențiale. Nu cred însă că vom putea câștiga în 2014 cu nimeni care a fost lansat și susținut de Traian Băsescu - e ingrat, dar așa este (s-a văzut în 9 decembrie). Devine esențial să pregătim nu unul, ci zece lideri tineri pentru 2016 și 2019. Iar în 2019 dreapta va trebui să-și selecționeze candidatul în mod serios, în urma unor (alegeri, n.r.) primare, nu pe sondajele lui pește”, a postat Papahagi pe Facebook.

El a recunoscut că „PDL e în derivă”, iar pentru a se redresa, partidul are nevoie de un „congres rapid și lămuritor” și de o „doctrină clară”.

,,Subscriu părerii multor colegi: avem nevoie rapid de un congres lămuritor. PDL e în derivă, fosta ARD e fragmentată și învrăjbită, iar PNL se pregătește deja să ocupe, singur, flancul drept. PDL are nevoie de o doctrină clară, creștin-democrată, calată în principal pe așteptările Transilvaniei și Banatului, de unde va porni reconquista. Tradiție, credință, națiune, familie, demnitate umană, libertate economică, justiție: ăstea-s ingredientele de bază. PDL are nevoie de leadership vizionar, cu bătaie lungă: nu doar 2014, ci 2016-2019! Oameni tineri și credibili, nu personaje controversate. Altminteri, înseamnă că n-am înțeles nimic", a opinat democrat-liberalul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel