Papahagi: Dreapta nu va câștiga la prezidențiale

Adrian Papahagi
Adrian Papahagi

Adrian Papahagi a spus despre Victor Ponta că vrea cu orice preț să câștige din electoratul de dreapta. Mai mult decât atât, acesta a zis că premierul nu poate fi perceput ca un pericol de către români.

"Ponta joacă tot mai mult pe terenul simbolic al dreptei, de unde trebuie să racoleze 10% din electorat. Și o face în multe feluri, nu doar prin diversiunea jalnicului Tăriceanu. A declarat că a votat partide și candidați de dreapta în tinerețe. Scăderea CAS e o măsură de dreapta. Tema națională și referințele creștine sunt de dreapta", a scris Adrian Papahagi pe Facebook.

"Pe lângă acestea, va oferi diverse pomeni financiare unor grupuri țintă de electorat (nu-i pasă că nu sunt bani: amână problema pe 2015 sau, dacă pierde, nu mai e problema lui). Ce face dreapta pentru a para? Sau pentru a preveni? Cum își apără teritoriul? OK, s-au unit PDL+FC cu PNL. Dacă tot ce ne vor oferi până în octombrie e spectacolul desemnării candidatului, am încurcat-o.

Dreapta nu va câștiga cu un discurs pur defensiv (apărăm statul de drept, justiția, valorile europene, bla bla). Am epuizat acest discurs în vara lui 2012. În plus, Ponta e prea recent și abil ca să fie perceput ca un pericol de grosul populației. Poate peste 2 ani; acum încă nu.
Dreapta trebuie să ofere ceva pozitiv. O viziune. O speranță. Începând cu buzunarul și terminând cu zona identitară, fantasmatică. De fapt, trebuie doar să răspundă convingător la întrebarea: "cum vom trăi bine în țara noastră"?", a conchis Adrian Papahagi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel