Papa in Romania. Tariceanu, mesaj de ultima ora

Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu transmite un mesaj, vineri dimineață, înainte de sosirea Papei Francisc. 

”Pentru orice naţiune, pentru toţi creştinii, vizita Papei este un eveniment rar şi preţios.

În urmă cu douăzeci de ani, prezenţa Sanctității Sale Ioan Paul al II-lea, la Bucureşti ne-a făcut pe toţi să ne simţim mai uniţi, mai senini, mai mândri de identitatea şi de tradiţiile noastre creştine.

De această dată, vom merge în pelerinaj împreună cu Papa Francisc de la Bucureşti la Iaşi şi de la Şumuleu Ciuc la Blaj. Cu ajutorul Papei, vom înţelege mai bine ceea ce ne ţine laolaltă ca români şi creştini, ne vom arăta recunoştinţa faţă de cei şapte episcopi martiri care, în timpul regimului comunist, au avut curajul să-şi mărturisească cu preţul vieţii credinţa în Hristos, în poporul român şi în libertatea conştiinţei.

Cred de aceea că vizita Papei trebuie să fie pentru noi toţi - ortodocşi, catolici ori protestanţi - prilejul de a ne pune în valoare unii pe ceilalţi şi de a pune capăt dezbinării din viaţa noastră publică.

Sper ca valorile pe care Papa Francisc le întrupează - credinţa în demnitatea persoanei umane, în egalitatea tuturor oamenilor în faţa lui Dumnezeu, grija faţă de cei în nevoi, fraternitatea, simplitatea şi sinceritatea - să ne inspire pe toţi. Sper ca această vizită să lase urme durabile în societatea românească. Avem nevoie de inspiraţie pentru a ne regăsi coeziunea socială şi solidaritatea naţională.

Urez bun venit Papei Francisc şi urez tuturor cetăţenilor României să meargă împreună cu Sfântul Părinte pe drumul unităţii de credinţă în valorile care ne fac pe deplin umani: demnitatea, egalitatea şi libertatea.” este mesajul dimineții publicat de Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel