Papa Francisc, mesaj de Crăciun: O lăcomie nenăscută marchează toată istoria omenirii

Crişan Andreescu / 25 dec 2018 / 14:43 Salveaza PDF Comentarii
Papa-Francisc
Papa-Francisc

Papa Francisc, în mesajul de Crăciun,  a condamnat lăcomia lumii, devenită tradiţională şi i-a îndemnat pe oameni să ducă o viaţă mai simplă şi mai puţin materialistă.

Papa Francisc a condamnat diferenţele între bogaţi şi săraci şi a spus că naşterea Mântuitorului într-o simplă iesle ar trebui să-i facă pe toţi să reflecteze la sensul vieţii. 

"A avea, a deţine tot mai mult, dă sensul vieţii pentru multă lume. O lăcomie nenăscută marchează toată istoria omenirii, chiar şi în prezent, când, paradoxal, unii mănâncă zilnic copios şi mulţi nu au nici măcar pâine să trăiască", a declarat Suveranul Pontif, în prima zi a Crăciunului, în faţa a aproximativ 10.000 de credincioşi adunaţi la Catedrala Sfântul Petru din Roma.

Suveranul Pontif a subliniat că Isus lansează un nou model de viaţă: nu mâncaţi şi luaţi tot, ci împărţiţi şi oferiţi.

Liderul Bisericii Catolice s-a referit şi la Bethlehem, care în evreieşte înseamnă "Casa pâinii", fiind denumită şi "Cetatea lui David". "Bethlehem reprezintă momentul crucial pentru a schimba cursul istoriei. Acolo Dumnezeu, în Casa Pâinii, se naşte într-o iesle", a mai amintit Suveranul Pontif. Printre copiii care l-au însoţit pe Papa Francisc în cadrul ceremoniei din Basilica San Pietro se aflau şi doi români din Roma şi Ladispoli.

Vezi si: Rugaciunea de Crăciun. Aduce sănătate și fericire


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23