EXCLUSIV  Papa Francisc, în România. Laszlo Attila (UDMR): Va fi o provocare

Darius Muresan / 19 mai 2019 / 11:57 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Senatorul Laszlo Attila (UDMR) a vorbit la DC News despre vizita Papei Francisc în România, răspunzând zvonurilor potrivit cărora va fi prezent și premierul Ungariei Viktor Orban alături de foarte multe persoane venite din țara vecină.

Senatorul Laszlo Attila a precizat că Orban a fost în urmă cu câteva zile în România și că vizita Papei Francisc în România nu va fi folosită politic, ci va fi un eveniment religios.

Totuși, temerile unora că în timpul vizitei Papei în România grupuri de extremiști maghiari ar putea să se folosească de eveniment, sunt puțin probabile. Asta întrucât cei care vor fi prezenți au fost nevoiți să se înscrie pe un site al Vaticanului, fapt ce va face Vaticanul, stat suveran, direct răspunzător.

„Eu mă aștept la o prezență destul de mare. În general la Şumuleu Ciuc de Rusalii se adună sute de mii de oameni”, a declarat senatorul Laszlo Attila la DC NEWS.

Întrebat dacă există riscul ca evenimentul istoric să fie speculat politic, acesta a spus: „Nu cred. Părerea mea e că va fi o vizită confesională și o vizită oficială. Din ce am înțeles colegii județul Harghita și în primul rând din Miercurea Ciuc au deja nopți nedormite cu parte organizatorică. Și-au înregistrat prezența peste 100.000 de grupuri și persoane fizice. (...) Dar și foarte mulți enoriași și nu doar catolici și-au anunțat prezența.

Este o provocare logistică enormă pentru toată lumea, atât pentru Şumuleu Ciuc, Blaj sau Iași”, a concluzionat senatorul.

Răspunsul complet:


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26