Papa Francisc I renunță la inelul pontifical de aur

inel1
inel1

"Inelul Pescarului", simbolul Suveranului Pontif, nu va mai fi din aur,  ci de argint aurit, informează luni presa din Italia. Papa Francisc a renunțat să poarte inelul din aur, confirmând austeritatea de care a dat dovadă noul papă.

Argentinianul Jorge Mario Bergoglio, cel de-al 266-lea Papă al Bisericii Catolice, nu doreşte să poarte un inel de aur şi "a ales un inel de argint aurit", a declarat purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, părintele iezuit Federico Lombardi, în cursul unei conferinţe de presă care a avut loc luni la Vatican, scrie Agerpres.

 Lombardi a adăugat că, printre cele două-trei modele care i-au fost prezentate, papa Francisc a ales un model în care apare imaginea Sfântului Petru cu o cheie. Autorul modelului este sculptorul italian Enrico Manfrini, decedat în anul 2004, cunoscut ca "sculptor al papilor", a mai declarat Lombardi.

 Papa Francisc va primi "Inelul Pescarului" în cursul ceremoniei de întronizare care se va desfăşura marţi la Vatican.

 În tradiţia Bisericii Catolice, "Inelul Pescarului" (Anulus piscatoris), pe care papa îl poartă la mâna dreaptă, este distrus, sau "terminat", în limbajul Sfântului Scaun, imediat după moartea unui Suveran Pontif.

 "Inelul Pescarului" face oficial parte din însemnele unui Suveran Pontif, care este identificat, de Biserica Catolică, cu succesorul Sfântului Petru, a cărui meserie era aceea de pescar. "Anulus piscatoris" este fabricat, în aur masiv, pentru fiecare nou Pontif şi conţine, în relief, o imagine a Sfântului Petru care pescuieşte dintr-o barcă.

 La moartea papei, inelul este distrus de cardinalul şambelan (camerlengo) în prezenţa celorlalţi cardinali, utilizând un mic ciocan de argint, care apoi este păstrat şi expus în Muzeul de la Vatican.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel