Panică în China. Bursele se prăbuşesc din nou

Acțiunile chinezești au căzut, marți, cu peste 6 procente, după încă un val de panică pe finalul ședinței de tranzacționare, declanșat de revenirea petrolului sub 30 de dolari/baril şi de scăderile pe piețele bursiere mondiale, transmite Reuters.

Cei mai importanţi indici ai burselor chinezeşti s-au prăbuşit marţi, pe finalul perioadei de tranzacţionare. CSI300, indicele celor mai mari companii listate la Shanghai și Shenzhen, a scăzut cu 6%, iar Shanghai Composite Index a pierdut 6,4%.

Bursa din Shanghai a atins astfel minimul ultimelor 14 luni, coborând la valoarea din 1 decembrie 2014.

Ca reacţie, Banca Centrală a Chinei (PBOC) a anunţat, marţi, că a injectat încă 440 de miliarde de yuani (67 miliarde de dolari) în sistemul financiar, cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani.

După o revenire în ședința de vineri și luni dimineață, prețul petrolului a căzut înapoi sub 30$/baril, aproape de minimele ultimilor 12 ani atinse săptămâna trecută, punând capăt și celor câteva zile de creșteri de pe Wall Street.

[citeste si]

"Oriunde te uiți -China, petrol, SUA-nu este nicio dovadă clară de îmbunătățire a fundamentelor economice. Așa că, pe termen scurt, este greu de așteptat că prețurile activelor de risc să creasca", a spus Tatsushi Maeno, director la PineBridge Investments, potrivit Hotnews.ro.

Şi indicele Nikkei-225 al Bursei de la Tokyo a închis marţi în scădere cu 2,35%, la 16.708,90 puncte, în timp ce indicele Kospi al Bursei sud-coreene a închis în scădere cu 1,15%, la 1.871,69 puncte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel