Pandemia, consecinţe GRAVE în economie. Angajaţii au pierdut 11 la sută din venituri

Imagine simbol
Imagine simbol

Pandemia a avut un impact major asupra economiei mondiale. Organizaţia Internaţional a Forţei de Muncă a avertizat că, în ultimele nouă luni, angajaţii au avut parte de o scădere a veniturilor cu aproape 11 la sută.

"Pandemia a dus la pierderea orelor de muncă în întreaga lume, care a dus la o reducere a veniturilor angajaţilor", a explicat Organizaţia în cadrul unei şedinţe la ONU. Estimările nu iau în calcul şi politicile publice pentru susţinerea angajaţilor şi angajatorilor. 

Raportul concluzionează că această reducere a veniturilor a avut loc în ţările cu venit mediu scăzut. "Pierderea orelor de muncă în primele nouă luni ale anului a fost substanţial mai mare decât se estima", a mai arătat ILO, care nu prevede nimic bun pentru viitorul apropiat. 

Astfel, ILO spune că în prima jumătate a lui 2021 s-ar putea pierde, la nivel mondial, aproape 590 de milioane de locuri de muncă cu normă întreagă. Singurul aspect pozitiv al raportului, conform La Vanguardia, este faptul că impactul va fi redus în a doua jumătate a anului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel