Panama Papers. Un român explică de ce apelează la off-shore

Frank Timiș, unul dintre cei mai bogați români,  dezvăluie fără teamă că îşi proteja averea, după cum reiese din Dosarele Panama. Omul de afaceri a recunoascut la Digi 24 că are cel puţin 30 de companii înregistrate în paradisuri fiscale şi se ascunde în spatele legii care, spune el, îi permite să înfiinţeze companii offshore pentru a scăpa de taxe exorbitante.

Frank Timiş, australian de origine română, născut la Băile Borșa și stabilit în Londra, explică de ce apare în Dosarele Panama şi apelează la inginerii financiare să îşi protejeze banii. Este firesc să nu fii de acord cu un impozit de 30% din profit, spune el.

„Normal că nu-s de acord să plătesc 30% taxe pe profitul de acţiune, în loc să plătesc 5%, dacă aceste legi sunt făcute de stat la stat. Da, am companii în Bahamas şi insulele Cayman, pentru că aceste două jurisdicţii au tratat dublu cu aproape toate ţările dezvoltate din lume. Toţi investitorii preferă să investească în companiile înregistrate acolo pentru că, atunci când îşi vând acţiunile, plătesc între 1 şi 5%, nu 30% taxe pe profitul acţiunilor. Astea-s lucruri care se fac de ani de zile, mă refer, de 50, 60, 70 de ani", a spus omul de afaceri Vasile Frank Timis.

[citeste si]

Frank Timiș este iniţiatorul afacerii Roşia Montană, privind exploatarea celui mai mare zăcământ aurifer din Europa. Timiş şi-a mai concentrat afacerile în Africa, devenind proprietar pe cel mai mare zăcământ de fier de pe continent, dar şi pe un zăcământ de mangan sau o mină de diamante. În 2011, a ocupat locul 1.057 în topul bogaţilor lumii realizat de Forbes, cu o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari.

De asemenea, Frank Timiș mai este cunoscut de locuitorii vâlceni, omul de afaceri construind pe Valea Lotrului câteva mânăstiri de călugări și de maici, adevărate bijuterii ale ortodoxiei. Presa locală a luat  în vizor aceste investiții ale omului de afaceri, care se ridică la câteva milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel