Până unde ține imunitatea lui Băsescu. Ilie Sârbu: "Va fi anchetat!"

ioana-basescu
ioana-basescu

Plângerea penală împotriva lui Traian Băsescu va fi depusă, miercuri, la Parchetul General. 

Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD, a declarat, la RFI, că raportul Comisiei Nana "va fi prezentat în plen şi va fi înaintat Parchetului General. Parchetul probabil îl va corobora cu ceea ce a trimis Corpul de Control. Şi aşteptăm din partea Parchetului să fie aşa de activ cum e şi în alte situaţii, pe care le vedem în fiecare zi, nu cerem mai mult, nu vorbim despre imixtiuni în problemele justiţiei, dar totuşi vine un document din partea Parlamentului României, subliniez".

Până unde merge imunitatea dată de Morar

Întrebat dacă se aşteaptă ca preşedintele Traian Băsescu să fie anchetat, senatorul PSD a răspuns: "Da, bineînţeles, nimeni nu face excepţie de la lege! Imunitatea pe care i-au dat-o prietenii dânsului, domnul Morar, care acum e judecător la Curte e falsă, nu există imunitate, toţi beneficiem de aceeaşi imunitate, doar pe declaraţiile politice. În rest, pe ameninţări mafiote, de tip mafiot... ameninţări care nu se fac! Ce să înţelegem, că domnul Băsescu îşi permite orice, atunci când se simte el lezat în interesele proprii, iar românul trebuie să stea cuminte şi să nu spună nimic, nici despre lucrurile reale pe care le ştim despre Băsescu".

O altă imunitate?

În opinia sa, Traian Băsescu "ar trebui să fie anchetat şi în acest mandat, că nu are imunitate, nu există, luaţi Constituţia, citiţi-o, o altă imunitate. Toţi o avem aceeaşi. Să spunem că nu se întâmplă până... mai sunt câteva luni, dar după aceea oricum se întâmplă, pentru că am văzut din practica acestor ani de când sunt în politică, am văzut că nici un dosar din cele care au fost înregistrate acolo nu a rămas până la urmă neverificat şi nerezolvat într-un fel sau altul".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel