Paleologu: Oficialii de la București fac pe cocoșii

paleologu
paleologu

Theodor Paleologu critică, într-o postare pe Facebook, opiniile senatorului Mircea Geoană privind afirmațiile de miercuri ale președintelui Lituaniei, Dalia Grybauskaite, de la Palatul Cotroceni, susținând că oficialii de la București nu înțeleg ”că exasperarea partenerilor noștri față de nevolnicia românească a atins cote maxime, dar fac pe cocoșii”.

”Tonul declarațiilor președintei Lituaniei nu este nici "tutorial", nici "superior" și nicidecum "deplasat" sau "inacceptabil", așa cum opinează un fost ministru de externe. Ce a spus Dalia Grybauskaite este 100% adevărat”, este părerea democrat-liberalului Theodor Paleologu.

În opinia sa, reproșurile care i se aduc președintelui lituanian nu sunt îndreptățite, mai ales că Dalia Grybauskaite  ”a avut chiar grijă să ne menajeze sensibilitățile”.

Potrivit PDL-istului, ”Oficialii noștri nu înțeleg că exasperarea partenerilor noștri față de nevolnicia românească a atins cote maxime. Nu înțeleg, dar fac pe cocoșii”, conchide Paleologu pe pagina sa de socializare.

Comentariul lui Paleologu face referire la declarațiile preşedintelui Comisiei de politică externă din Senat, Mircea Geoană, care a declarat, pentru Mediafax, că tonul tutorial şi superior din partea unui politician din Europa post-comunistă este deplasat şi inacceptabil, aluzie la ”avertismentul” transmis, miercuri, de către președintele lituanian.

Fostul ministru de Externe, Mircea Geoană, arăta că: "Din păcate, aceste momente de vulnerabilitate a României pe plan extern crează oportunitatea ca astfel de reacţii să apară din partea unor state partenere din UE, dar asta nu înseamnă că un oficial al unui alt stat poate da «avertismente» României".

Exprimându-și surprinderea pentru faptul că nu a existat o reacţie la aceste interferenţe ale unui alt stat în politica internă din ţara noastră, Mircea Geoană declara în urma conferinței de presă a șefului Lituaniei de la Palatul Cotroceni:  "Nu ne-a făcut nimeni o favoare. De aceea, consider că tonul tutorial şi superior, venind din partea unui politician reprezentând Europa post-comunistă, este deplasat şi inacceptabil", opina, în urmă cu o zi, Mircea Geoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel