Palada, scenariu devastator pentru PSD. Cioloș, "Boc"-ul lui Iohannis

Ce era Emil Boc pentru Traian Băsescu, e Dacian Cioloș pentru Klaus Iohannis, este de părere sociologul Mirel Palada, care susține că PSD va în continuare pe post de breloc. 

"Pentru unii dintre noi era clar, încă de anul trecut, că se pune batista pe țambal și că Cioloș nu vine doar să bifeze un an de guvernare intermediară. Era clar că de fapt e începutul unei lungi prietenii cu poporul român. Cum era Boc pentru Băsescu este Cioloș pentru Iohannis. Multora le-am spus că Cioloș va rămîne și după alegeri. Nimeni nu vroia să mă creadă. Și totuși, așa se va întîmpla.

Și era la fel de clar că PSD-ul, după ce Ponta a fost tras pe dreapta prin mijloace specifice, va fi un partid domesticit, numai bun de pus la butoniera sistemului. Încet-încet, devine din ce în ce mai clar că soluția cea mai convenabilă este o alianță între PSD și PNL. Gurile de încercare ale vuvuzelelor oficiale au început deja să răspîndească zvonul, să se învețe pufoșii cu soarta.

În aceste condiții, PSD va cîștiga undeva în jur de 40%, cel mai probabil ușor peste, pragul ăla simbolic care nu ajută la nimic, dar pe care toată lumea se bate de parcă ar fi Verdunul. În ciuda acestei victorii, PSD de fapt va pierde. Căci va fi în continuare pe post de breloc. Sînt tare curios cum vor reacționa cele două mari mase de manevră, activiștii de partid și votanții, cînd se vor prinde după alegeri că au fost făcuți elegant. Din nou. A cîta oară oare?

Nici nu știți ce bine o să fie", a scris Mirel Palada pe Facebook. 

Sociologul a adăugat: "Votezi, nu votezi, vremea tehnocraților vine și nu mai trece așa ușor". 

 
 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel