Pagube produse de grindină între 30% şi 70%. Vezi unde

Alexandru Ichim / 02 mai 2019 / 15:16 Salveaza PDF Comentarii

Grindina a făcut pagube serioase. Specialiștii estimează că au fost afectate culturile în proporție de 30 - 70%.

Staţiunea de cercetare viti-vinicolă Pietroasele a înregistrat pe cele aproape 100 de hectare pagube produse de grindină cuprinse între 30 şi 70 la sută, a anunţat joi conducerea staţiunii.

Cele mai afectate sunt soiurile Tămâioasa Românească, Feteasca Regală şi Busuoiaca de Bohotin, iar pagube însemnate s-ar putea înregistra chiar şi anul viitor.

Directorul tehnic al Staţiunii, Cornel Baniţă, a declarat joi, pentru Agerpres, că "vijelia urmată de grindină a durata circa 10-12 minute, dar pagubele sunt însemnate".

Vijelia care a ținut 10 minute

 

"Vijelia urmată de grindină de marţi după-amiază a durat doar 10-12 minute, din cauza vântului puternic chiar şi pluviometrul staţiunii a fost spart. În urma evaluării de astăzi s-a constatat că soiurile albe sunt cel mai afectate, în special Tămâiosa Românească şi Feteasca Regală, dar şi soiurile roşii, Busuioaca de Bohotin şi Feteasca Neagră", a spus acesta.

Potrivit sursei citate, pentru ca anul viitor viţa-de-vie să rodească este nevoie în continuare de tratamente suplimentare.

"Circa 50 la sută din lăstari sunt cicatrizaţi, dacă nu intervenim cu tratamente, riscăm să nu avem producţie nici anul viitor", a mai declarat directorul tehnic al Staţiunii Pietroasele.

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25