Pagube de 6 miliarde euro, în cazul unui cutremur

Pagubele totale pe care le-ar înregistra România în cazul producerii unui cutremur similar celui din 1977 s-ar ridica la circa 6 miliarde de euro. Estimarea a fost făcută de societăţile de asigurare.

Societăţile de asigurare atrag atenţia că doar 20% din cele opt milioane de locuințe sunt acoperite de asigurări obligatorii și 14% de asigurări facultative.

"În 2016, am solicitat unui broker de reasigurare să facă o simulare la nivelul întregii populații de locuințe. Pagubele au fost calculate pe baza unui model statistic. Erau undeva la 6 miliarde de euro la nivelul întregii populații de locuințe. Doar 20% au asigurare obligatorie și doar 14% au asigurare facultativă. În cazul unui cutremur de tipul celui din 1977, majoritatea pagubelor sunt în zona de asigurări obligatorii, iar PAID acoperă primele de 10.000 — 20.000 de euro. Peste 20.000 de euro la nivel de clădire vor fi puține locuințe. Vor fi acele locuințe avariate major, nelocuibile sau cu avarii structurale", a declarat  , într-o conferinţă de presă, Aurel Badea, coordonator al secțiunii Asigurări de Bunuri și Proprietăți UNSAR.

Aurel Badea a subliniat că suma de 6 miliarde de euro, reprezintă o estimare realizată pe baza datelor despre piața de locuințe, care se ridică la circa 8 milioane de locuințe, și care reprezintă pagube totale în caz de cutremur, cum a fost cel din 1977.

Raportat la portofoliul pe care îl deține PAID — Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale — pagubele pe care le-ar provoca un cutremur similar celui din 1977 s-ar ridica la 775 milioane de euro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel