Pădurea Crâng. USR Buzău, încă o victorie de etapă în lupta cu PSD

Sebastian Silvestru, lider din USR Buzău, a venit cu ultimele informații despre procesul legislativ din Parlamentul României în ceea ce privește trecerea suprafeţei de 180,44 ha fond forestier (Pădurea Crâng) din proprietatea publică a statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, în proprietatea publică a Municipiului Buzău.

"În 14 noiembrie 2017, prin implicarea și sprijinul necondiționat al senatoarei USR Florina Presadă, Comisia pentru administraţie publică şi organizarea teritoriului din Senat a dezbătut și a hotărât, cu majoritatea voturilor membrilor prezenți, să adopte raport de respingere. În consecință, aceeași comisie a supus spre dezbatere și adoptare, Plenului Senatului, raportul de respingere împreună cu propunerea legislativă.

Am fost prezenți la dezbateri și am arătat comisiei că primarul PSD dorește trecerea pădurii în administrarea locală pentru diverse proiecte care ar distruge pădurea. Pe de altă parte, primarul Toma a declarat că pădurea este a municipiului pentru că legea dată de Carol I în 1881, când pădurea "se dădea Buzăului", e încă în vigoare.

În ședința din 27 noiembrie 2017 a Senatului, cu o majoritate zdrobitoare (93 de voturi DA, 6 voturi NU și 1 abținere - chiar a senatoarei PSD care a inițiat propunerea legislativă, Liliana Sbîrnea) proiectul legislativ al grupului parlamentar PSD Buzău a fost respins.

Avizare negativă a propunerii legislative

Propunerea legislativă și-a urmat cursul firesc și a ajuns la dezbatere în Camera Deputaților. Pe 12 decembrie membrii Comisiei pentru administrare publică și amenajarea teritoriului au hotărât, cu majoritate de voturi, avizarea negativă a propunerii legislative.

Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic a dezbătut propunerea pe 06 februarie 2018 și a hotărât, cu unanimitate de voturi, avizarea negativă a propunerii legislative.

[citeste si]

Ieri, 20 februarie 2018, propunerea legislativă a ajuns pentru raport în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice. Am fost prezent în calitate de invitat pentru a expune comisiei motivele pentru care cetățenii se opun transferului pădurii și pentru a arăta că vocea ta contează. Alături de deputatul USR Adrian Claudiu Prisnel, am reușit să obținem respingerea proiectului", a spus Sebastian Silvestru.

Pădurea Crâng rămâne în proprietatea publică a statului... momentan

"Înainte de a ajunge în Plenul Camerei deputaților, pentru votul final, proiectul se va regăsi pentru ultimul raport, cel din Comisia juridică, de disciplină și imunități.

Pădurea Crâng rămâne în proprietatea publică a statului pe moment, deci a buzoienilor și a tuturor celor care, vizitând municipiul Buzău, se bucură cel puțin de un aer mai curat. Împreună putem face diferența!", a mai zis Sebastian Silvestru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel