Pact români-maghiari. Antal: E nevoie de un pact nou, din neînţelegeri câştigă alţii

antal arpad dece
antal arpad dece

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, susţine că este nevoie de un "pact nou” între români şi maghiari, întrucât din neînţelegeri au de câştigat alţii, care nu au interesul ca cele două etnii să trăiască bine.

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că de noul pact este nevoie pentru că din neînţelegeri câştigă alţii.

"În contextul geopolitic actual, dacă nu există o înţelegere între români şi maghiari, din această neînţelegere vor câştiga alţii. Dacă noi ne certăm, vor câştiga alţii, care nu au interesul nici ca românii să trăiască bine, nici ca maghiarii să trăiască bine", a spus Antal.

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe a adăugat că nimeni nu are de câştigat dacă va continua "ignoranţa şi cinismul" majorităţii faţă de comunitatea maghiară.

"Dacă nu suntem suficient de inteligenţi, dacă în continuare va exista această aroganţă a majorităţii faţă de minoritate, dacă va continua această ignoranţă şi acest cinism a majorităţii faţă de comunitatea maghiară, nu va câştiga nici România, nici românii, nici maghiarii, ci alţii, pe care nu vreau să-i numesc", a afirmat Antal Arpad.

Astfel, potrivit liderului UDMR Sfântu Gheorghe, în perioada următoare este nevoie de regândirea relaţiei româno-maghiare şi a relaţiilor interetnice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel