PACT PENTRU JUSTIȚIE INDEPENDENTĂ, propus de Elena Udrea pentru candidații la alegerile prezidențiale 2014

Prezidențiabilul PMP, Elena Udrea, le propune candidaților înscriși în cursa pentru Cotroceni să semneze alături de ea un pact pentru justiție independentă, în vederea asigurării funcționării în continuare a statului de drept.

"Astăzi putem vorbi despre o justiție puternică, ce nu funcționează la comandă politică, așa cum se întâmpla în 2004. În fața justiției răspund în mod egal toți cetățenii, indiferent că sunt oameni politici sau de afaceri puternici, indiferent de culoarea lor politică, relațiile sau de banii pe care îi au. Însă acest drum al independenței justiției nu este unul ireversibil", a declarat candidata PMP la Președinția României, citată de Agerpres.

Elena Udrea le cere tuturor candidaților înscriși în cursa electorală să își asume un angajament în fața românilor, că și din funcția de președinte al României vor lupta pentru a păstra justiția puternică și independentă.

"Cer tuturor celor 14 candidați să semneze 'Pactul pentru o justiție independentă', prin care să se angajeze că nu vor desființa niciodată instituții precum DNA, DIICOT sau ANI. Că nu vor încerca niciodată să reducă atribuțiile acestor instituții sau pe cele ale ÎCCJ și CSM. Că se vor lupta pentru că ceea ce s-a câștigat în ultimii 10 ani să fie o valoare pe care acest popor să o aibă de acum încolo. Independența Justiției trebuie să folosească acestei țări", a continuat liderul PMP.

Vezi și: Exclusiv. Lovitură uriașă dată de Iohannis! A depășit-o pe Udrea. Ponta are armată de jumătate de milion de oameni

Elena Udrea motivează necesitatea asumării unui "Pact pentru justiție independentă", invocând că "rădăcinile reformei sistemului de justiție, deși viguroase, sunt încă expuse încercărilor de abuz, iar procesul de reformă instituțională nu este ireversibil".

"Nu vom susține Legea amnistiei și grațierii pentru persoanele care au comis acte de corupție sau violente. Nu vom face grațieri individuale ale unor persoane condamnate pentru acte de corupție. Vom garanta că numirile în funcțiile de decizie din sistemul de Justiție să aibă la bază criterii clare de profesionalism, independență politică și transparență. Vom garanta aplicabilitatea, fără excepție, a actelor legislative privind incompatibilitatea, conflictele de interese și averile nejustificate", prevede pactul propus de prezidențiabilul PMP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel