PACT cere BEC precizări privind verificarea semnăturilor candidaților

Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT) a anunțat, joi, că va face contestație în cazul fiecărui candidat pentru alegerile locale din București și solicită AEP, Guvernului și BEC să precizeze cum sunt verificate semnăturile necesare înscrierii în curs electorală, acuzând fraude în organizare, potrivit Agerpres.

"Există Legea 115/2015 care spune clar că BEC are obligația să verifice pe formă și pe fond aceste liste de susținători. Ne este imposibil să înțelegem cum aceste birouri pot valida candidaturi cu 18.000 de semnături, 30.000 de susținători, în unele cazuri, pe București în 24 de ore. Care este metodologia? Sunt luați prin sondaj, verifică poliția? Vrem să știm o metodologie de verificare unitară pentru că nu este un cadru de competiție corectă", a afirmat, la o conferință de presă, liderul PACT, Sebastian Burduja.

[citeste si]

"Am ales să contestăm acest mod de organizare frauduloasă a alegerilor, iar modul în care contestăm este să facem contestație la fiecare candidat de la sectoare și municipiu și solicităm oficial BEC să specifice modul în care sunt verificate pe formă și fond aceste semnături. În plus, depunem candidaturi cu trei semnături, așa cum permite legea, vom vedea în instanță dacă ni se dă dreptate sau nu", a declarat Cosmin Drăgoi, candidat la sectorul 1 din partea PACT.

PACT a adresat o scrisoare deschisă AEP, Guvernului și BEC și a primit un răspuns de la BEC potrivit căruia sarcina verificării semnăturilor "excedează" atribuțiilor sale, arată reprezentanții PACT.

Aceștia și-au anunțat candidații la alegerilor locale, arătând că sunt aproximativ 100 în 10 județe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel