Urmărește emisiunea live


Pacientă arsă Floreasca. Ministrul Sănătății acuză nerespectarea protocoalelor

Victor Costache a făcut declarații după vizitarea unității medicale unde pacienta de 66 de ani a ars.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a spus că protocoalele nu au fost respectate în raportarea incidentului din sala de operație, în urma căruia o femeie de 66 de ani a murit arsă. Conform Mediafax, Costache a făcut declarațiile după ce a vizitat Spitalul Floreasca.

La ieșirea din unitatea medicală, ministrul a fost întrebat dacă există protocoale privind raportarea cazurilor de acest fel.

„Protocoalele nu au fost respectate. Există niște protocoale standard care sunt elaborate de către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate. Este un eveniment deosebit de grav, un eveniment santinelă, un eveniment care nu trebuie să se întâmple niciodată și care trebuie raportat imediat. Aceste evenimente sunt, din fericire, deosebit de rare. (...) Nu sunt mușamalizate pentru că nu pot fi mușamalizate", a spus Ministrul Sănătății.

Costache s-a întâlnit doar cu o parte din personal

 

„Ne-am întâlnit cu managerul și cu directorul medical. Mai sunt multe întrebări de pus care vor fi puse de către colegii noștri din Corpul de control.

Dr. Beuran a fost audiat de către Corpul de control și de Inspecția Sanitară de Stat. (...) Echipa noastră va finaliza ancheta la începutul săptămânii viitoare și vom organiza o conferință de presă", a mai spus Costache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel