Pacient cu COVID-19, infectat timp de 38 de zile. "Virusul ne ia organele şi ni le toacă"

Pacient coronavirus, spital. foto ilustrativ
Pacient coronavirus, spital. foto ilustrativ

Radu Roşian, un fost consilier local din oraşul Cugir, în vârstă de 56 de ani, a povestit prin ce a trecut după ce s-a infectat cu coronavirus. De la primul test pozitiv şi până la cel negativ au trecut 38 de zile, iar bărbatul spune că experienţa a fost traumatizantă.

"După 38 de zile infernale! Sunt cei care nu cred in Covid! F bine, au dreptate, n-ai cum sa-i lămurești! Sunt cei care cred că Covidul este o mică răceala ! F bine, au dreptate, 90% așa scapă! Suflă nasul de două ori și după 14 zile sunt negativi!

Dar sunt și 10% pe care Covidul îi prinde cu sistemul imunitar praf (pneumonie, diabet, hipertensiune, alte boli mai grave). Pe ăștia ne pune la pământ! Virusul ne ia organele și ni le toacă! Sunt pozitiv din 10 Octombrie și m-am negativat în 18 Noiembrie. 38 zile lungi, grele, uneori infernale.

După o săptămână de tratament la Cugir, în care am tratat pneumonia și am luat antivirale, am cerut să plec acasă în izolare, deși eram pozitiv. Am citit eu peste tot că în 14 zile virusul trece. Acasă am stat trei zile in izolare, in a 4-a am făcut febra și în a 5-a dimineață - 24 Octombrie - n-am mai putut să respir. Am dat tel la 112 și a venit salvarea cu oxigen și m-a dus la spital la Cugir. Și de acolo la UPU Spital Județean Alba.

În 24 Octombrie, la ora 18, eram într-un salon la izolare, în transfer de la UPU spre ATI. La ora 19:30 trebuia să vină să mă ducă să mă lege la oxigen la ATI şi să încep tratamentul cu antibiotice şi antivirale. Și-au început! Niște gheare reci au început să mă sugrume. Să-mi taie respirația. Am fost sigur că nu scap. Au urmat aproape trei săptămâni de ATI. Cu zile lungi în care stăteam și 15 ore pe zi in perfuzii. Şi mă uitam, pic, pic, pic. Picura și nu se mai termina . Și urma alt tub și alt tub. Câte 6-7 pe zi .

Nu mai am milimetru de piele neînţepat pe mâini. Injecții, branule, analize zilnice de sânge. Zeci sau sute de Injecții. Nici nu mai știu. Sunt vânăt peste tot", a scris bărbatul pe Facebook. 

Iată mai jos postarea completă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel