Pace între Iohannis și Dăncilă? Ce spune președintele despre discursul prim-ministrului

Iohannis - Dăncilă
Iohannis - Dăncilă

Președintele Klaus Iohannis a comentat discursul prim-ministrului Viorica Dăncilă din plenul Parlamentului.

Klaus Iohannis a catalogat ca fiind "drăguţ" discursul "de consens şi pace mondială" al premierului Viorica Dăncilă din plenul Parlamentului.

"Acest discurs de consens şi pace mondială devine un discurs constant al doamnei prim-ministru. Drăguţ", a declarat joi Iohannis, înaintea participării sale la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene reprezintă un eveniment care nu trebuie politizat în niciun fel.

"Începând cu 1 ianuarie 2019, vom prelua pentru prima dată de la aderarea României la Uniunea Europeană preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Uniunea Europeană a reprezentat împlinirea unei aspiraţii naţionale şi această nouă provocare reprezintă un moment istoric pentru ţara noastră pe care trebuie să o onorăm cum se cuvine. Parcursul european al ţării noastre ca alegere ireversibilă pe care am asumat-o cu toţii a adus România, aici, unde se află astăzi, o Românie cu o creştere economică sănătoasă, cu democraţie stabilă şi, nu în ultimul rând, o Românie sigură. Preluarea acestui rol extrem de important e un eveniment al României pe care nu trebuie să-l politizăm în niciun fel", a afirmat Dăncilă, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Vezi și: OUG Coduri Penale. Iohannis: Asta pur și simplu nu se poate

Şefa Guvernului a reluat în plenul Parlamentului apelul de pace politică, de consens.

Indiferent de opiniile politice, vă rog să vă gândiţi în primul rând la interesul nostru comun ca stat membru al Uniunii Europene. Vă cer doar decenţă în limbajul politic şi reţinere în această perioadă de la lansarea unor acţiuni sau mesaje politice ce ar putea afecta imaginea României. Avem această obligaţie faţă de ţara noastră, doar uniţi vom putea milita pentru ca România să fie tratată cu respect, doar uniţi vom fi mai puternici în demersurile noastre pentru ca românii să beneficieze de aceleaşi drepturi şi să se bucure de aceleaşi libertăţi ca toţi ceilalţi cetăţeni europeni. Vă rog, stimaţi parlamentari, ca în următoarele 6 luni să fiţi cetăţeni români în primul rând, să vă reprezentaţi ţara cu mândrie şi cuvinte bune în faţa Europei astfel încât să câştigăm respectul întregii comunităţi europene", a afirmat premierul.

Vezi și: Banciu, replică la greșeala lui Dăncilă. "Dragnea știe!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel