Păcănelele în localitățile mici, interzise. Chirieac a spus ce vor face acum dependenții

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat măsura interzicerii jocurilor de noroc în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori.

„Noi n-am acceptat niciodată, în DC Media Group, publicitate la jocurile de noroc, dar mă întreb dacă a fost luat în calcul impactul economic. Cifra de afaceri e de 4 miliarde de euro. Câți oameni care lucrau în industrie vor fi afectați? (Dependenții) vor intra pe telefonul mobil. Vor intra pe net și vor juca acolo fără să mai primească nimic statul român! E ca și cum ai închide magazinul, dar este la liber să comanzi online. Despre asta este vorba!”, a declarat Bogdan Chirieac, la Antena 3-CNN.

Parlamentul României a adoptat marți, cu o majoritate zdrobitoare de 243 de voturi "pentru" și 4 abțineri, un proiect de lege care aduce modificări semnificative în legislația privind locurile în care se desfășoară jocurile de noroc.

Această decizie intervine în debutul campaniei electorale și vine la aproximativ opt luni de la promisiunea premierului Marcel Ciolacu că sălile de jocuri de noroc vor fi mutate în afara localităților.

Proiectul de lege a fost adoptat cu amendamente propuse de PSD, care au fost criticate de opoziție pentru că sunt considerate prea blânde comparativ cu alte proiecte de lege aflate în comisiile parlamentare.

Printre principalele modificări se numără interzicerea accesului la sălile de jocuri de noroc cu păcănele în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori, limitarea dimensiunilor panourilor publicitare pentru jocurile de noroc la 35 de metri pătrați și instituirea unor amenzi cuprinse între 10.000 lei și 200.000 lei pentru operatorii care nu respectă noile reguli.

Deputatul PSD Alfred Simonis a fost printre cei care au susținut adoptarea acestor amendamente, subliniind că este vorba despre o primă măsură menită să combată impactul negativ al jocurilor de noroc asupra comunităților. El a precizat că în funcție de reacția industriei, vor fi deciși pașii următori.

Cu toate acestea, opoziția a acuzat PSD și PNL de ipocrizie și de favorizarea companiilor de jocuri de noroc. Reprezentanții opoziției au solicitat o dezbatere transparentă a celor opt proiecte de lege aflate în comisii și nu doar a amendamentelor propuse de cele două partide de guvernământ.

Proiectul de lege adoptat urmează să fie promulgat de președintele Klaus Iohannis, devenind astfel parte din legislația în vigoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel