Păcăleală de miliarde de euro. Unde sunt fabricate produsele cu sigla CE

Bogdan Bolojan / 08 oct 2016 / 20:43 Salveaza PDF Comentarii
Marca Spaţiului European
Descriere foto: Marca Spaţiului European

China se foloseşte de un tertip pentru a înşela milioane de cumpărători. Ţara asiatică foloseşte pe produse simbolul CE, marcă din cadrul Spaţiului Economic European. Numai că simbolul reprodus de asiatici înseamnă pentru ei China Export. 

Milioane de cumpărători achiziţionează produse cu marca CE, care ar trebui să ofere siguranţa unui produse fabricat la cele mai înalte standarde în Uniunea Europeană. Numai că totul poate fi o mare păcăleală, dacă cei care cumpără produsele nu sunt atenţi. China foloseşte aproape exact acelaşi simbol pentru a marca produsele China Export. Simbolul a fost reprodus atât de bine, încât chiar şi un ochi antrenat poate fi păcălit. 

Diferenţa dintre cele două semne este insesizabilă şi constă în apropierea dintre simbolurile C şi E. În cazul produselor fabricate în Uniunea Europeană, există un mic spaţiu între cele două litere. China Export nu a lăsat însă niciun fel de spaţiu. Construcţia simbolurilor este însă foarte asemănătoare, încât păcăleala continuă şi va continua probabil foarte mulţi ani de acum încolo.

Copierea simbolurilor este o practică obişnuită pentru producătorii din China, care fabrică pe bandă rulantă nume care imită marile branduri internaţionale. Miza este bineîneţeles, una economică. În timp ce producătorii europeni şi americani investesc sute de milioane de euro în publicitate, chinezii fabrică şi vând produse la preţuri de câteva ori mai mici. 


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24