Ovidiu Sîrbu, secretar de stat: Linie ferată de viteză până la finalul anului

Vlad Manolache / 04 oct 2018 / 15:06 Salveaza PDF Comentarii
CFR
CFR

Ovidiu Sîrbu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor a anunțat, astăzi, că până la sfârșitul anului vom avea o linie ferată pe care se va circula cu 160 de kilometri la oră.

Secretarul de stat a declarat că până la finalul anului va fi gata "reabilitarea liniei de cale ferată Braşov- Simeria, parte componentă a Coridorului IV paneuropean pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h".

"Dacă pe infrastructura rutieră lucrurile nu se desfăşoară întotdeauna aşa cum ne-am dori, am avut surpriza ca pe cei aproape 100 de kilometri de cale ferată de pe Coridorul IV paneuropean, între Sighişoara şi Coşlariu, să văd o mobilizare exemplară.

Reabilitarea liniei de cale ferată Braşov- Simeria, parte componentă a Coridorului IV paneuropean prevede ca circulaţia trenurilor să fie cu o viteză maximă de 160 km/h, pe porţiunea mai sus menţionată. Desigur, mulţi ar putea spune că nu e mare lucru în condiţiile în care trenurile din ţările occidentale circulă şi cu 300 km/h, însă trebuie să se facă diferenţa între trenurile de mare viteză şi cele convenţionale. Cele convenţionale au un standard european impus şi anume viteza maximă de 160 km/h, care este valabilă, spre exemplu şi în Franţa sau Germania", a mai spus Ovidiu Sîrbu.

"Mi-au fost date asigurări"

"Mă bucur că domnul director general CFR Gavrilă Ion mi-a fost alături şi totodată că mi-au fost date asigurări că se fac eforturi ca până la sfârşitul anului să se poată circula pe această porţiune de cale ferată. În perioada următoare se va urmări evoluţia lucrărilor şi se vor efectua şi alte vizite pe şantiere".

În cadrul lucrărilor au fost proiectate şi executate lucrări de terasamente, suprastructură, lucrări civile în staţii şi lucrări energoalimentare. Printre cele mai importante lucrări finalizate sunt: podul în formă de arc peste râul Târnava Mare, cu o deschidere de 125 m Tunelul Sighişoara în lungime de 401 m şi Tunelul Daneş în lungime de 969 m, cel mai lung tunel de cale ferată construit în România după 1989, care vor permite atingerea vitezei maxime de circulaţie de 160 km/h pe o lungime cât mai mare a traseului Sighişoara- Atel şi podurile de peste Târnavă, aferente intervalului Mediaş- Copşa Mică." a conchis membrul ALDE.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27