Ovidiu Silaghi trece în barca PSD pentru alegerile parţiale

Fostul ministru liberal al Transporturilor,  Ovidiu Silaghi, va fi candidatul USL în Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor la alegerile parţiale parlamentare din 25 mai. Anunțul a fost făcut, duminică, într-o conferinţă de presă la Negreşti Oaş, de liderul PSD, Victor Ponta. Ovidiu Silaghi este membru PNL de 25 de ani, partid din care făcea parte încă din ianuarie 1990. Rând pe rând, a fost deputat, euroobservator, ministru al Turismului și IMM-urilor, ministru al Transporturilor și europarlamentar.

"Am început împreună și am avut succes în județul Satu Mare. Puteam să avem decizia de a merge separat, fiecare partid, însă am decis şi mă bucur foarte tare că vom avea un candidat comun. Domnul Ovidiu Silaghi va fi susţinut de către toate partidele care au format USL-ul. I-am rugat pe colegii mei de la PSD să înţeleagă că acest sacrificiu pe care îl cer, de a avea candidat comun, care să nu fie de la PSD, se referă la ceva mai important decât un colegiu de deputat, se referă la un mesaj pe care îl dăm întregii ţări, acela că putem fi uniţi, aşa cum am fost în USL tot timpul, mai ales la faptul că în 2016 aici la Satu Mare vom fi din nou uniţi ca să câştigăm. Altfel, prin sistemul de vot cu un singur tur, întotdeauna primarul municipiului şi preşedintele CJ vor reveni UDMR-ului", a spus Ponta.

Premierul a explicat că într-un judeţ precum Satu Mare partidele româneşti pot câştiga în faţa UDMR doar dacă se aliază.

"În această formulă a Uniunii Social Liberalii am reuşit aici la Satu Mare să câştigăm atât preşedinţia Consiliului Judeţean cu preşedintele Ştef cât şi la primărie cu primarul Coica, după foarte mulţi ani, să avem preşedinte al CJ şi primar care să nu fie de la UDMR. Asta a dovedit încă o dată că atunci când suntem unici suntem mai puternici şi putem să facem mai mult pentru judeţul Satu Mare, pentru municipiu şi pentru România", a mai spus Ponta.

Preşedintele PSD a mai anunţat că şi preşedintele PC, Daniel Constantin, şi preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, au semnat pentru susţinerea lui Silaghi.

Citește și: Veste neașteptată pentru "pălincari". Ce le-a promis Ponta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel