Ovidiu Raeţschi, PNL: SIE nu poate să facă subiectul algoritmului politic

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi susţine că liderii coaliţiei de guvernare vor să negocieze conducerea SIE cu preşedintele Klaus Iohannis, după ce au pierdut controlul asupra SRI.

"Conducerea SIE nu poate să facă subiectul algoritmului politic pe care îl propune Călin Popescu-Tăriceanu. Ar deveni o cutumă periculoasă. Afectați de senzația că au pierdut controlul asupra SRI- pe care păreau să conteze în cazul câștigării prezidențialelor de către Victor Ponta- liderii coaliției de guvernare speră să negocieze șefia SIE cu președintele Iohannis. Acest deziderat a fost formulat ieri de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care a spus că directorul SIE ar trebui nominalizat de coaliție- și asta tocmai în ziua vizitei directorului FBI și a ședinței CSAT", a afirmat Raețchi, conform unui comunicat de presă, notează Agerpres. 

Deputatul PNL susține că "acesta a fost de fapt, foarte probabil, și motivul pentru care PSD a amânat săptămâna trecută votul pentru Eduard Hellvig".

"Dincolo de contextul războiului din Ucraina- mai mult decât inadecvat pentru politizări instituționale de gen- târguielile nu își au locul într-o chestiune atât de importantă precum nominalizarea directorului SIE: coaliția de guvernare trebuie să iasă din logica anilor 1990, atunci când serviciile erau considerate prăjitura pe care partidele politice trebuiau să și-o împartă", a spus Ovidiu Raețchi.

Ovidiu Raețchi a adăugat că "PSD a încercat să preseze până în ultimul moment pe subiectul numirii directorului SRI, Eduard Hellvig".

"România trebuie să-și consolideze imaginea de stat care, la granița cu Ucraina, este un partener al NATO stabil și previzibil sub raport procedural. Faptul că PSD și partenerii săi au amânat tranzacțional votul pentru șefia SRI până în ajunul vizitei directorului FBI, James Comey, demonstrează că încă sunt probleme la nivelul clasei politice", a adăugat deputatul PNL, citat în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel