Ovidiu Raețchi, solicitare către Fifor și Carmen Dan: Informații ascunse

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, liberalul Ovidiu Raeţchi, solicită miniştrilor Apărării şi de Interne să facă o evaluare a pensionărilor din sistem şi să o facă publică, în contextul intrării în vigoare a noii legi a pensiilor. 

El susţine că multe "poziţii-cheie" ar fi rămas libere, după ce militari experimentaţi au ales pensionarea în condiţiile vechii legi. 

"Solicit ministrului Apărării, Mihai Fifor, şi ministrului de Interne, Carmen Dan, să prezinte public o evaluare privind pensionările angajaţilor MAI şi MapN, având în vedere că termenul de intrare în vigoare a noii ordonanţe este data de 15 septembrie. Este necesar să aflăm aceste date, mai ales pentru că numeroase poziţii-cheie au rămas vacante, unii dintre cei mai experimentaţi militari şi angajaţi ai MAI preferând să se pensioneze în condiţiile vechii legi. Modul în care guvernarea PSD a gestionat acest proces a fost deplorabil", a afirmat Raeţchi, potrivit unui comunicat de presă. 

El a amintit că fostul ministru al Apărării Adrian Ţuţuianu a dat asigurări că, prin noua lege, nivelul pensiilor militarilor şi angajaţilor MAI nu se va schimba, doar că "mesajul a fost puţin credibil pentru oamenii din sistem". 

"Unele informaţii au fost ascunse, liderii PSD s-au contrazis în declaraţii, planul nu a fost deloc transparent şi a generat haos. Ca urmare a stării de neîncredere din zona Apărării şi a Ministerului de Interne, numeroase persoane din poziţii importante, de coordonare şi planificare, au preferat să se pensioneze, iar posturi-cheie au rămas vacante. Contribuţia militarilor respectivi în cadrul Armatei Române era foarte importantă şi sunt necesare asigurări că apărarea naţională nu va cunoaşte sincope", a spus Raeţchi, potrivit sursei citate. 

Deputatul subliniază că obiectivele asumate de România în faţa partenerilor internaţionali şi necesitatea de a gestiona corespunzător procesul de înzestrare a Armatei române ne obligă să avem în activitate cei mai pregătiţi profesionişti din sistem. 

"Faptul că săptămânile trecute - intenţionat sau nu - guvernarea PSD s-a încurcat în explicaţii pe tema pensiilor militarilor şi a angajaţilor MAI a generat o hemoragie de cadre în Armată şi la nivelul MAI, care riscă să rămână o vulnerabilitate pentru securitatea României", a adăugat Raeţchi. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel