Șova, PSD: Iohannis, un risc pentru securitatea României

Purtătorul de cuvânt al PSD Dan Șova face declarații dure la adresa prezidențiabilului ACL Klaus Iohannis.

Șova afirmă despre Iohannis că "susține dependența energetică de Rusia" și că "preia cu fidelitate discursul rusesc împotriva exploatării resurselor alternative de energie din România", a spus el prin intermediul unui comunicat de presă.

"Securitatea României este direct proporțională cu capacitatea noastră de a ne asigura independența energetică. În timp ce Victor Ponta garantează că obiectivul independenței energetice a României va fi atins în următorii 5 ani, Klaus Iohannis susține dependența energetică de Rusia. Observ că Werner Iohannis, candidatul autoproclamatei Drepte din România, preia cu fidelitate discursul rusesc împotriva exploatării resurselor alternative de energie din România. Strategia lui Iohannis pentru România următorilor 5 ani este deosebit de periculoasă pentru că pune sub semnul întrebării securitatea națională. S-a întrebat candidatul Iohannis care ar fi repercusiunile unei creșteri exponențiale a prețului gazului rusesc asupra intereselor economice ale României ? ", declară purtătorul de cuvânt al PSD.

"Dacă preferințele geopolitice ale lui Klaus Werner Iohannis se plasează în zona de influență a Rusiei, atunci când aceste preferințe aduc atingere interesului nostru național, este problema României", adaugă Șova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel