Șova: Nu putem lăsa nelămurite datoriile USL

Partidele care au făcut parte din USL trebuie să-și asume cu semnătură partea din datoriile restante ale Alianței pe 2013, întrucât, dacă rămân nelămurite, oricare dintre cele patru partide poate să fie executat integral pentru toată datoria, a afirmat, joi, purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Șova.

Potrivit ceelor declarate de câtre Dan Șova, numai după încheierea acestui pas, instanța poate constata desființarea USL.

"Cu privire la datoriile USL, nu am informații, vă poate ajuta secretarul general, Dolineaschi. Există niște datorii comune, acumulate de cele patru partide — UNPR, PC, PNL și PSD. Trebuie făcut un proces verbal și să stabilim fiecare ce datorează. În momentul în care s-a stabilit fiecare ce datorează, se semnează și se merge la tribunal. Acolo se vizează doar desființarea alianței politice USL, cu precizarea că brandul USL aparține PSD, dar aia e o altă discuție. Denunțarea USL ca alianță politică e firească, dar nu putem lăsa așa datoriile, pentru că, dacă le lăsăm nelămurite, intervine din punct de vedere juridic solidaritatea pasivă a celor patru, adică oricare dintre cele patru partide poate să fie executat integral pentru toată datoria, or asta nu mai e firesc deja. Trebuie să stabilim de la început fiecare ce datorează", a spus Dan Șova, joi, într-o conferință de presă, citează Agerpres.

Citește și USL, datorii uriașe

La medierea dintre partidele care au format USL, din partea PSD va merge secretarul general, dar și alți reprezentanți social-democrați, a adăugat Șova. "Vor merge. Sunt convins că fiecare dintre partide are evidențele lui cu privire la ce a cheltuit propriu-zis și ce datorează".

Totodată, Dan Șova a precizat că, în ceea ce privește datoriile PSD, din cotizațiile lunare și din alocația de la buget, "s-a făcut un grafic de plată și se plătesc".

Indicatorii de bilanţ prezentaţi pe site-ul Ministerului de Finanţe privind USL - persoană juridică fără scop patrimonial, care are cod unic de identificare 29814201 - relevă o datorie totală de 9.717.081 lei, care  trebuie plătită într-o perioadă de până la un an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel