Urmărește emisiunea live


OUG salarii. Lia Olguța Vasilescu: Nistor mai avea puțin și plângea de nervi

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasliescu, a lansat un atac dur la adresa sindicatelor în contextul scandalului legat de scăderile salariilor mai multor mii de bugetari.

"Legea salarizării nu îi afectează pe bugetarii care lucrează part-time. În sectorul bugetar sunt angajaţi part-time, iar ministerele de resort vor putea să îi angajeze la 8 ore. Pentru cei care nu se poate, vom da OUG prin care să rezolvăm problemele acestea. Să găsim o modalitate să rezolvăm problema. CES nu a pus-o însă pe ordinea de zi. Sindicatele au votat să nu fie pusă pe ordinea de zi. Mă gândesc dacă aceşti angajaţi îi reprezintă pe oameni. Mi se pare un război între sindicate, decât între sindicate și Guvern. Marius Nistor, preşedintele Sindicatului din Învăţământ "Spiru Haret", să spună cum se simte că o OUG a fost respinsă de colegii lui, nu de sindicat, ci de confederații sindicale", a spus Lia Olguța Vasilescu.

Marius Nistor mai avea puțin și plângea de nervi 

Apoi, marți seară, în emisiunea lui Radu Tudor, ministrul Muncii a mai zis: "Marius Nistor mai avea puțin și plângea astăzi de nervi când a văzut că o OUG pentru care s-a luptat și a negociat-o intens cu Ministerul Muncii și cu Ministerul Educației... nu a putut să obțină avizul astfel încât să fie promovată joi la Guvern".

[citeste si]

"Printr-o OUG care a fost adoptată în august, contribuțiile trebuie plătite la nivelul salariului minim pe economie, inclusiv de către angajații care lucrează în regim part-time. În prima săptămână după ce a fost adoptată această ordonanță, am avut 22.000 de locuri de muncă care au trecut de la part-time la normă întreagă. Știți câte au fost până la finalul anului? 189.000. Adică se lucra la gri, erau oameni care, de fapt, munceau opt ore zilnic, dar erau plătiți la nivelul a două ore pentru a nu mai plăti taxele la stat. În același timp, era o problemă pentru angajați. Punctajul lor la pensie era minuscul. Toți ajungeau asistați social, de fapt, adică la pensia minim garantată", a mai spus ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel