EXCLUSIV  OUG referendum 26 mai 2019. Vlad Viski sesizează dubla măsură în războiul PSD - PNL

Viski
Viski

În 2018, la referendum pentru redefinirea familiei, Vlad Viski, director executiv al Asociației MozaiQ, a vorbit, la DCNews, despre schimbarea regulilor în timpul jocului.

Vlad Viski a sesizat că în 2018, la referendumul pentru familie, opoziția nu a comentat faptul că Guvernul PSD-ALDE a dat OUG pe referendum. În schimb, acum, în 2019, la referendumul pentru justiție din 26 mai 2019, opoziția este foarte revoltată de modificările aduse nefiind avantajată.

”Acum 7 luni vorbeam despre mizeria numită modificarea legislației electorale, respectiv a legii referendumului în timpul campaniei electorale. Acum, povestea se repetă, funcție de interesele de moment. Când PSD a dat OUG pe referendum fix în campania referendumului pentru familie, cu fix 17 zile înainte de ziua votului, tocmai pentru a modifica regulile și legea referendumului, nu cred să fi auzit pe cineva de la PNL care să sară în sus să spună că e neconstituțional și contrar recomandărilor Comisiei de la Veneția. Acum PNL-ul e contrariat nevoie mare pe un nou OUG care să modifice din nou legea referendumului. Mizeria e mizerie, punct. Dar ipocrizia politicienilor români e absolut transparentă, se vede prin ea fără să cauți prea mult”, a zis Vlad Viski.

Ce spunea Vlad Viski, în 2018, în contextul referendumului pentru redefinirea familiei:

"Este o chestiune absolut mizerabilă! (...) Mai avem câteva zile până la referendum, iar în timpul campaniei, Guvernul dă o ordonanță de urgență prin care modifică felul în care acest referendum este organizat. Este o măsură neconstituțională. Avocatul Poporului ar fi trebuit deja să atace această măsură la CCR, mai ales în condițiile în care avem niște decizii ale CCR care spun foarte clar că nu ai cum să schimbi legislația electorală cu mai puțin de șase luni înainte de un anumit scrutin. Cred că vedem o disperare din partea coaliției de guvernare care își dorește foarte mult ca acest referendum să treacă și astfel au prelungit timpul de votare. Nu avem sistem electronic informatic de măsurare a votului în timp real, lucru care poate duce la fraude. (...) Modificarea Constituției a unei țări nu este o joacă!", a spus Vlad Viski la DC News.

OUG referendum 26 mai 2019

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat că ordonanţa de urgenţă privind referendumul va fi adoptată în şedinţa de Guvern de miercuri, ea precizând că forma finală a acesteia va fi rezultatul unei discuţii prealabile cu secretarul general al Executivului şi cu reprezentanţii AEP.

VEZI ȘI: Tarom, decizie pentru Șora. Mircea Badea a hotărât ce mișcare face de acum înainte



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel