OUG, contradicții în alianță. Petcu: Am semnale în acest sens

Toma Petcu susține că Ordonanța de Urgență pregătită de Ministerul Finanțelor trebuie modificată.

Toma Petcu susține că proiectul realizat de Ministerul Finanțelor de schimbare a mai multor legi și ordonanțe ar putea avea repercusiuni asupra consumatorilor. Liderul ALDE a mai declarat că are deja semnale de îngrijorare.

"Eu sper să mai fie corectată"

"Cred că, din păcate, această decizie de a modifica foarte multe legi și ordonanțe printr-o singură ordonanță trebuia să fie dezbătută mai bine. (...) Aș vrea să vorbesc pe zona de energie unde am mai multă pricepere și în primul rând m-aș referi la plafonarea prețului la gaze. În prinicipiu, pentru on shore, cred că plafonarea prețului la gaze la 68 de lei nu este atât de dezastruoasă. Dar pentru off shore și mai ales pentru viitoarele investiții din Marea Neagră, știți bine că cel mai mult în această sesiune s-a discutat despre legea off sfore, dacă această decizie va fi pusă în aplicare și pentru off shore este foarte greu să cred, și am și semnale în acest sens, că cei trei mari investitori vor lua deciziile de investiție în anul următor pentru Marea Neagră. Pe de altă parte, dacă ne uităm la acel procent de 3% pe care ANRE-ul va trebui să-l colecteze, așa cum spune ordonanța, de la companiile din zona de energie electrică, aici înțenlegând și producători și transportatori și furnizori, dar cred că și societățile care deservesc acestora, eu sper să mai fie corectată. Eu am avut discuții cu oameni din zona guvernamentală și am explicat că pe această prevedere de 3% se înțelege că și la companiile private care prestează alte servicii legate de energia electrică în afară de producție, transport, furnizare și distribuție se poate aplica și loc această taxă de 3% pe cifra de afaceri. 

Revenind la taxă în sine, vă spun că va produce efecte foarte mari în piață, în sensul că ori ANRE-ul, cel care colectează banii, va fi nevoit să recunoască în tarif această taxi și dacă duce în 3% din cifra de afaceri a acestor companii în tarif înseamnă foarte mult. Tot consumatorul va simți", a declarat Toma Petcu la emisiune Punctul de Întâlnire, moderată de Radu Tudor, de la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel