OUG Legile Justiției. Toader: Vreau să transmit procurorilor un mesaj

Vlad Manolache / 17 oct 2018 / 13:13 Salveaza PDF Comentarii
Tudorel Toader
Descriere foto: Tudorel Toader

Tudorel Toader a transmis un mesaj pentru procurori în contextul dezbaterilor cu privire la OUG-ul de modificare a legilor justiției.

"Eu ce pot să vă spun este următorul lucru: legea este lege și trebuie respectată de toată lumea. Știți deosebirile dintre o lege civilă și o lege penală.

Știm că în momentul ăsta, când vorbim, avem în sistemul judiciar aproximativ 2700 de procurori în schemă, 2500 efectiv. Știm că procurorii, dacă vreți, putem să îi împărțim în patru mari categorii. Unii care sunt detașați din cadrul Ministerului Public la alte autorități și acolo sunt puțini, cam 23 și urmeză regimul legal al detașărilor. După aceea, a doua categorie sunt procurorii care sunt delegați în cadrul Ministerului Public de la o unitate la alta și respectă, evident, regimul delegărilor.

Avem o altă categorie, cea mai numeroasă probabil, care sunt numiți pe bază de concurs, altă categorie care sunt numiți pe bază de interviu.

Cu deosebirile respective, eu vreau să transmit procurorilor un mesaj de stabilitate, evident, în condițiile legii. Acesta este mesajul. 

Orice lege aduce un plus de reglementare, orice lege, că-i organică, ordinară sau ordonanță de urgență, poate de multe ori să ridice standardele de exercitare a unei profesii, ca să nu spun condițiile. Am încredere că Secția de Procurori va da interpretarea corectă către sistem", a declarat Tudorel Toader.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25