OUG completuri ilegale. PSD: Nu va achita pe nimeni

Mihai Ciobanu / 06 feb 2019 / 19:32 Salveaza PDF Comentarii
Justiție
Justiție

Reprezentanţii PSD susţin că ordonanţa de urgenţă referitoare la "completele ilegale" de la ÎCCJ nu va achita pe nimeni şi nici nu va stabili vinovăţii sau nevinovăţii, ci va restabili principiul conform căruia fiecare cetăţean european are dreptul la un proces echitabil. 

Într-o postare de miercuri, de pe Facebook, social-democraţii spun că ignorarea "abuzurilor" comise prin aceste completuri ar fi, pentru UE, "un compromis inacceptabil". 

"OUG privind completele ilegale de la Înalta Curte nu va achita pe nimeni, nu va stabili vinovăţii sau nevinovăţii! Doar va restabili un principiu fundamental din Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene care spune că fiecare cetăţean european 'are dreptul la un proces echitabil în faţa unei instanţe constituită în prealabil prin lege'. Va fi un răspuns corect, în acord cu mesajul preşedintelui Comisiei Europene care spunea la Bucureşti că 'atunci când este vorba de drepturile omului niciun compromis nu este posibil' din partea UE.

Abia ignorarea abuzurilor comise prin completele ilegale de la Înalta Curte ar fi un compromis inacceptabil pentru Uniune! Răspunderea este a celor care au stabilit acele complete ilegale. Ei, nu oamenii politici, au compromis un număr mare de procese şi au irosit banii din taxele românilor. Nu există alternativă la democraţie şi la drepturile omului!", se arată în mesajul PSD. 

Vezi şi: Cât câștigă muncitorii și șoferii de la Parlament. Vă vine să credeți?

Gâdea, anunț privind revenirea la Antena 3. Nou început


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24