OUG - Codul penal. Chirieac: E o problemă!

Guvernul României
Guvernul României

PSD urmează să stabilească o ședință în urma căreia se va decide dacă se impune sau nu ca Guvernul Dăncilă să dea o ordonanță de urgență pentru modificarea codurilor penale. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația. 

Chirieac este de părere că modificarea codurilor penale ar trebui făcută prin Parlament și nu prin ordonanță de urgență. 

Eu nu cred că PSD va face pasul pentru a emite o ordonanță de urgență mai ales că și legislativ este o problemă. Înțeleg că din momentul în care s-a început dezbaterea în Parlament pe o chestiune, în speță modificarea codurilor penale, nu mai poți da ordonanță de urgență. Eu cred că soluția optimă ar fi sesiunea extraordinară pentru a fi terminate Codul penal, Codul de procedură penală în conformitate cu ceea ce a cerut Curtea Constituțională. În caz de vor semna până pe 15 iulie, foarte bine, dar ai codul dezbătut, trecut într-un Parlament legal, moral, democratic. Din toate punctele de vedere, e bine așa. Dacă nu au făcut-o de un an și jumătate, nu au făcut-o, dar o vor face acum, a afirmat Bogdan Chirieac la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel