OUG amnistie. Ion Cristoiu: Toader, înlocuit cu un magistrat

Ion Cristoiu a lansat, în urmă cu puțin timp, în emisiunea "100 de Minute", a Alessandrei Stoicescu, de la Antena 3, ipoteza schimbării ministrului Justiției. 

Ion Cristoiu a declarat, joi seara, la Antena 3, că Tudorel Toader va fi înlocuit cu un magistrat care va fi de acord cu semnarea ordonanței prinvind amnistia și grațierea. 

"Intenția este următoarea: scoaterea lui Tudorel Toader, înlocuirea lui cu un magistrat, nu știu cine va fi, care va semna acea ordonanță. S-a renunțat la Eugen Nicolicea. Dacă vă uitați așa în presă, o să vedeți cam cine este magistratul care mai apare. Și se va semna. Oricum, scepticismul meu este că, în legătură cu noi, și dacă stăm în cap și dacă România aplică programul Monicăi Macovei, în România colonie penitenciară, tot ne înjură ăia. Nu există, noi suntem proasta Europei", susține junalistul.

"El a făcut două lucruri care sunt ciudate"

Ion Cristoiu susține că este posibil ca ultimele două mutări făcute de ministrul Tudorel Toader să fie tocmai în sensul de a stârni reacții. "Ultimele două mișcări ale lui sunt la comandă. Blocarea ordonanței este vitală. În momentul în care s-a dat ordonanța de amnistie, ăia se retrag în cazarmă, nu au ce face că gata, s-a terminat.

El a făcut două lucruri care sunt ciudate. Unu este cu ordonanța cu justiția. A făcut o ordonanță pe care nu am înețeles de ce a făcut-o pentru că nu a transpus în viață recomandările Comisiei de la Veneția, da? Ba mai mult, a introdus în ordonanță ceva care a stârnit scandal, posibilitatea ministrului Justiției de a ciomăgi judecători. Deci a stârnit un scandal care a reaprins teza cu PSD-ul cu statul de drept. În al doilea rând, a fost revocarea lui domnu'. Nu cred că era momentul revocării pentru că și ăsta, pentru scopul fundamental al PSD și nu numai (...) era nevoie cum de liniște. Ori el a creat acum prin cele două lucruri artificiale (...) a dat posibilitatea ca băieții să activeze strada. Acum e mai greu să dai amnistia. Și acum mă întreb, voit, nevoit, face el jocurile băieților?", a mai spus Ion Cristoiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel